Kaj pomeni ustanovitev Recycling Laba za društvo Aktiviraj se so.p.

V letu 2017 smo zagnali projekt Recycling Lab, kot razvojni center socialnega podjetja društva Aktiviraj se z namenom uporabe starega oz. neuporabnega tekstila, ki smo ga zbirali v Ropotarnici, za izdelavo novih uporabnih predmetov. Zagonska sredstva za vzpostavitev je zagotovilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ter  EU-Evropski sklad za regionalni razvoj.

                                                          

Začetki so bili…

Ideje o recikliranju so začele nastajati že dve leti pred samimi oprijemljivimi začetki. V našem timu smo imeli le dve ljubiteljski hobi šivilji, ki pa sta premogli veliko entuziazma in volje. Ideje pri nas nikoli niso bile problem. Naši začetki, če se ozremo nazaj, so bili prav komični.

V prostoru, kjer je nekoč bila prva Ropotarnica na Koroški cesti, smo si uredili neke vrste šivalnico. Jeans smo rezali s starimi, neostrimi škarjami in se mučili  s šivanjem na stare šivalne stroje, ki so jih ljudje donirali v Ropotarnici. Tehnične težave so bile glavnica na dnevnem redu, ampak smo kljub vsemu ustvarili naše prve izdelke. Reciklirane torbe iz jeansa, denarnice in predpasnike.  

In danes…

Danes premoremo profesionalne stroje, likalni sistem, električni nož za razrez blaga na več delovnih površinah v prijetno urejenem prostoru. Delo je postalo užitek. V tem času smo pridobili veliko izkušenj in naši izdelki so postali dovršeni. Ob delu pride do izraza naša kreativnost in skozi prodajo v Alternativni veleblagovnici Smetka, smo dobili občutek, kateri izdelki so ljudem všeč in kaj se dobro prodaja. Izdelki nastajajo pod blagovno znamko 100%R in asortiman se nenehno povečuje.

RL

Recycling Lab je postal zelo pomemben tudi za delovanje društva, saj s pridom uporabljamo našo ustvarjalnost za opremljanje trgovin, izvajanje delavnic in promocijo naše organizacije.

Pin It on Pinterest