Novice

Delavnica izdelave svečk enournic

Delavnica izdelave svečk enournic

Svečke enournice so preprosta ideja ponovne uporabe, če imaš na voljo kovinske pokrovčke od pijače in (čebelji) vosek starih sveč, ki jih več ne uporabljaš ali ti niso všeč. Če te zanima, kako jih narediti, vabljen_a v Smetko na delavnico njihove izdelave na svetovni...

preberi več
ZAMENJAJ ali PRIDELAJ 2.0

ZAMENJAJ ali PRIDELAJ 2.0

Na nek način se pred našimi očmi razpira nova era, usmerjena k sonaravnemu kmetovanju/vrtnarjenju, prav tukaj in zdaj! Vedno več nas je tistih, ki se zavedamo, kako nujen je krožen način razmišljanja in delovanja in permakultura je ena tistih prijemov, ki ima boleče...

preberi več
Marljive roke socialne aktivacije

Marljive roke socialne aktivacije

V avgustu smo na naš vrt sprejeli še dve soustvarjalki tega prostra, ki sta nam v veliko pomoč, saj lahko priskočita na pomoč tam, kjer nam navadno zmanjka časa zaradi preobilice drugega dela. Tako se še nekaj časa na Mestnem vrtu pod Gorco družimo z Razo in Nušo, ki...

preberi več
Ulilčni festival lokalne hrane

Ulilčni festival lokalne hrane

Pomemben del projekta Urbana zemljina za hrano predstavlja vzpostavljanje urbanih mestnih vrtov in dvig ravni samooskrbe, prav tako pa zavedanje o pomembnosti lokalno pridelane hrane. Zato bomo v petek, 4. septembra 2020, med 10. in 20. uro na Cafovi ulici v Mariboru...

preberi več
“Zamenjaj ali pridelaj” samo še jutri!

“Zamenjaj ali pridelaj” samo še jutri!

Samo še jutri lahko v Caffe Bianco na poti do naročila kave spotoma odložite odslužene, a še uporabne stvari, jih zamenjajte za LONČEK za večkratno uporabo ali rodovitno ZEMLJO, ki jo lahko uporabite na vašem vrtu. Veseli bomo: rabljenih malih gospodinjskih aparatov,...

preberi več
Predavanje Izdelava tinktur za notranjo uporabo s Herbiono

Predavanje Izdelava tinktur za notranjo uporabo s Herbiono

Poletje gre dobro skupaj z zelišči in ta se dobro ujamejo z zdravjem. Zelišča niso samo origano na pici, bazilika v paradižnikovi omaki ali dišeči čaj, lahko jih pripravimo kot tinkturo in dobijo drugačen namen kot v kulinariki.Da ne bomo dolgovezili, gotovo boste...

preberi več

Arhiv

Priporočamo

Pin It on Pinterest